Energiatehokkaat ja ympäristöystävälliset EPS-eristeet

EPS-eristeitä käytetään pääasiallisesti rakennusten lämmöneristämiseen, mutta ne sopivat myös teknisiksi eristeiksi tai teiden ja piha-alueiden keventeiksi. EPS-eristeitä käytetään laajalti muuallakin, esimerkiksi pakkauksissa ja laiturirakenteissa.
Parasta rakennusten materiaalitehokkuutta on mahdollisimman pitkä käyttöikä ja vähäinen korjaustarve. Rakentaminen EPS-eristeillä on energiatehokasta, sillä EPS säilyttää erinomaisen lämmöneristävyytensä koko sen pitkän käyttöiän, vuosikymmeniä.
Eristeitä on keveytensä vuoksi helppo työstää ja asentaa, ne eivät lahoa tai homehdu ja niitä saa halutussa muodossa ja paksuudessa. Ne ovat lisäksi .

Perustietoa EPS-eristeistä

EPS-eristeet valmistetaan polystyreenistä vesihöyryn avulla paisuttamalla
Lämmöneristävyys perustuu umpisoluisessa rakenteessa olevaan liikkumattomaan ilmaan
Valmiissa eristeessä on raaka-ainetta enintään 5 % levyjen tilavuudesta

Paloturvallinen EPS-eriste

EPS-eriste luokitellaan palavaksi rakennusaineeksi kuten muutkin orgaaniset rakennusmateriaalit, mutta oikein suunnitelluissa ja toteutetuissa rakenteissa se ei aiheuta palovaaraa.
EPS-eristeitä valmistetaan myös vaikeasti syttyvästä S-laadusta, joka ei ylläpidä palamista. EPS-eristeen palaessa haitallisin palokaasu on hiilimonoksidi eli häkä.
Kun kohde vaatii erityistä paloturvallisuutta, suositellaan EPS-eristeen käyttöä yhdessä riittävän suojaverhouksen kanssa.
Lue täältä lisää EPS-eristeiden paloteknisistä ominaisuuksista.
Lue täältä lisää EPS-eristeiden paloteknisistä ominaisuuksista.media-files/eps-eristeiden-palotekniset-ominaisuudet.pdf

Kestää su­ku­pol­vel­ta toiselle.

Solupak Oy
Yritystie 7
21450 Tarvasjoki
puh. 02 4848 138
Y-tunnus 0606536-6